Hakkımızda

Hayır Kapıları Derneği, yurtiçinde ve yurtdışında insanın korunmasını ön planda tutan, insan odaklı bir dernektir. Acil yardım, olağanüstü durum ve toplumların kalkınması alanlarında faaliyet gösterir. 
Dernek, ihtiyaç sahibi toplumların ve yoksul halkların sıkıntılarına cevap vermek amacıyla 2016 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Derneğin yürütmekte olduğu en önemli faaliyet, yoksul halklara ve felaketlere maruz kalan insanlara gıda, sağlık, eğitim ve kalkınma alanlarında çeşitli sosyal insani yardımlar sunmaktır. 
 
Vizyonumuz:
Vizyonumuz, uluslararası kalite standartlarına uygun olarak en iyi insani yardımı kurumsal düzeyde sunarak insanlığa hizmet etmek ve kalkınmayı gerçekleştirmektir. 
 
Mesajımız:
Kurumsal düzeyde yüksek kaliteli ve profesyonel faaliyetler çerçevesinde  öncü  niteliğe sahip yardım ve  kalkınma programlarıyla, savaşlar, krizler ve afetler neticesinde  zarar  gören toplumların  barınma  ihtiyaçlarını karşılamak ve insanın yaşam kalitesini arttırmak.
 
Amacımız:
İnsani yardım faaliyetleri alanında lider konumda olmak, bağışçıların ve destekçilerin ilk tercih edeceği dernek haline gelmek, kurumsal düzeyde mesleki standartlara uygun deneyimli kadrolar ve stratejik şirketlerle toplumların kalkındırılması amacıyla programlarımızı ve projelerimizi yürütmek için profesyonel anlamda yatırımlar yapmak.
Değerlerimiz:
1. Dürüst, şeffaf ve güvenilir olmak.
2. Ayrımcılıktan uzak kapsayıcı ve kuşatıcı olmak.
3. Etkin olmak.
4. Ortaklık kurmak ve ağ oluşturmak.
5. Yenilikçi olmak.
 
Çabamız: 
  1. Kuraklık, susuzluk, açlık, doğal afet ve savaşlardan zarar gören afetzedelere, ihtiyaç sahiplerine ve göçmenlere insani yardımlar ve hizmetler sunmak.
  2. Maddi durumu iyi olmayan ailelere sağlık hizmetleri sunmak, hastalıklara karşı mücadele etmek ve sağlık sorunlarını gidermeye çalışmak.
  3. Toplumu kapsayan düzenli ve kaliteli eğitim hizmetlerine önem vermek ve eğitim – öğretim fırsatlarını güçlendirmek.
  4. Yoksul ve zarar görmüş toplumların durumunu iyileştirerek ve tekrar kalkınmalarını sağlayarak karşı karşıya kaldıkları sorunların üstesinden gelmek.
  5. Kalkınma projeleriyle ve uygun iş fırsatları sağlayarak ihtiyaç sahipleri ve yoksullar için yeni ufuklar açmak.

 

 

Yardımseverlik kapılarımız

Kalkınma ve Yurt Edindirme

Sadece afetzedelere yardım etmekle yetinmeyip, BM’in “Dünyanın yaşanabilir en iyi yere dönüştürülmesi” projesi kapsamında sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden başlayarak, halkların ve toplumların sürdürülebilir kalkınmasını gerçekleştirmek için her zaman onların yanında olacağız. 
Kalkınma ve yerleştirme programı birçok hizmet sunmaktadır. Bunlardan başlıcaları; afetler ve savaşlar yüzünden zarar gören evlerin restore edilmesi ve gerekli ev eşyalarının temini, toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde eğitim kurslarıyla zarar gören ailelerin mesleki bilgi ve el becerileri kazanmasını sağlamak ve bu alandaki diğer hizmetleri ve projeleri destekleyerek bu ailelerin yeni bir başlangıç yapmaları gayesiyle onlara yardım amaçlı kolay ödenebilir krediler sağlamak .
 

Kriz ve Afet Yönetimi Kapısı

Peşi sıra meydana gelen olaylar ve ani değişiklikler; fakirlik, açlık, salgın hastalıklar, savaşlar ve yangınlar gibi doğal veya doğal olmayan birçok felaketle dolu bir dünyada yaşadığımızı göstermektedir. Buradan hareketle felaket meydana gelmeden mümkün oldukça felaketin meydana gelmesini engellemek, etkin ve yeterli bir şekilde felaketlerle mücadele etmek, can ve mal kayıplarını en aza indirmek ve bunların yanı sıra çevreye olan olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla yürütülmekte olan tüm işlemleri ve etkinlikleri kapsayan kriz ve afet yönetimine ilişkin bir program hazırlama ihtiyacı doğmuştur. 
 

Beşeri Kaynak Kapısı

Bizim çalışmalarımızın odağı insandır ve insan, diğer hayır kapılarına girişte esas kapı rolünü üstlenmektedir. İnsanı korumak, ona özen göstermek, onun yeteneklerini tespit edip geliştirmek ve ona her türlü yardım ve desteği sunmak için çalışıyoruz. Çünkü beşeri çağın kalkınması, gelişimi ve yükselişi ancak toplumların kalkınmasıyla mümkündür. Sunmakta olduğumuz bu programlar aracılığıyla insanın yaşam için gereksinim duyduğu temel ihtiyaçlarını güvenle temin etmeye gayret ediyoruz. Bu gereksinimlerin başında; toplumsal destek, sağlık, psikoloji, eğitim, kültür, bilinçlendirme ve gelişim gelmektedir.